Toga Anyar Unpad

arip wisuda

Dina raraga dies natalis nu ka-57 sarta robahna status Unpad jadi Perguruan Tinggi Negeri Badan Hukum (PTNBH), bakal seueur parobahan dina prosesi wisuda nu bakal datang, salah sahijina dina seragam toga nu kudu dianggo.

Duh ari Unpad tos ganti status, ari simkuring irahanya? Ah urang bahas seragam togana weh.😀

Unpad bakal nganggo toga anyar nu nyirikeun kasundaan. Nyaeta ditambahana batik Pakuan Padjadjaran motif Ragen Panganten nu gaduh harti filosofis nyaeta yen lulusan Unpad kudu bisa jadi pamingpin kanggo diri sorangan, bangsa turta nagara.

Lamun sateuacana mah nu diwisuda teh bakal nganggo toga nu warnana hideung sareng koneng, ayeuna mah togana bakal dibeda-bedakeung warnana ngarujuk kana jenjang mahasiswana.

“Makin tinggi stratanya maka warnanya akan semakin pekat/gelap,” saur Wakil Rektor Bidang Pembelajaran dan Kemahasiswaan Unpad, Prof. Engkus Kuswarno, M.S.

toga baru unpad hogwart

Kanggo Diploma bakal nganggo nu warna biru ngora. Tah Sarjana sareng Profesi mah nganggo nu warna beureum, insya Allah sim kuring engke Agustus 2015. Lamun nu warna hejo toska mah kanggo Magister sareng Spesialis. Terakhir nu warna biru dongker mah kanggo program Doktor.

Tapi toga ieu teh teu dibagi gratis, kudu disewa, kudu nitipkeun heula uang jaminan saageung Rp. 500.000. Sugan weh engke mah aya parobihan ngeunaan sistem penyewaan ieu toga, nya mudah-mudahan weh digratiskan.😀

+++

Sumber:

UNPAD – Perubahan Toga dan Prosesi Wisuda Unpad


24 thoughts on “Toga Anyar Unpad

Berkomentarlah sebelum komentar itu dilarang. (NB: Serélék=Email, Nami=Nama)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s