Ngabodor Sorangan

ngabodor sorangan

Nangtung sorangan dina luhur panggung. Tapi lain rek nyanyi, lain oge khotbah. Manehna ngomong itu ieu, nyarita sagala rupa nu pikaseurieun. Enya, manehna keur ngabodor. Nu nongton tangtuna bakal surak, keprok, jeung nu pasti mah bakal seuri.

Tah, ngabodor nu samodel kieu teh ayeuna mah geus teu arang deui. Seni ngabodor nu asalna ti Amerika nu disebut Standup Comedy tea.

Baheula, sateuacanna Standup Comedy ieu kasohor siga ayeuna. Kuring geus apal nu kieu teh tina film-film, khususna mah tina kartun. Tapi harita teh teu acan terang naon namina cara ngabodor samodel kitu teh. Taun 2011-an kadieu stand up comedy ieu teh ‘booming’ di Indonesia.

Kukituna, ayeuna mah unggal cafe pasti nabeuh Standup Comedy ieu. Unggal daerah ge pasti boga komunitasna masing-masing. Atuh kuring ge jadi kabita hoyong nyobian kumaha rasana jadi komika. Alhamdulillah kaalaman, sanajan rada teu baleg.😆

stand up comedy

Hoyongna mah tiasa mentasna di cafe-cafe kitu. Meh gaya. Ari di lembur kuring ge sabenerna aya komunitasna, @standupkabbdg, tapi kuringna teu acan pernah ngiringan. Isin keneh ah. Kuring oge mikahayang nampilkeun stand up nganggo basa Sunda, sapertos nu aya di IMTV.

Sugan weh tiasa lah stand up comedy deui, minimal di minimarket.😆


4 thoughts on “Ngabodor Sorangan

Berkomentarlah sebelum komentar itu dilarang. (NB: Serélék=Email, Nami=Nama)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s