Bandung Kota Babi

bandung kota babi

Saha wae nu ngaku urang Indonesia, utamina wargi Bandung nu ngaos postingan ‘Bandung, The city of pigs’ kedahna mah ngarasa kasindir.

Bandung – the city where people think pig meat is too dirty to eat, yet they live in more filth than the animal itself. It could be a lovely city. Yet it looks (and smells) like a disaster area.

Kuring satuju pisan kana kalimah bubuka ieu. Ceunah nagara mayoritas Muslim, tapi ari paripolahna patojaiah tina ajaran-ajaran Islam nu mikaboga prinsip bebersih sabagian tina iman. Emang bener nu didugikeun tokoh pembaharu asal Mesir, Mohammad Abduh nu nyarita “Saya melihat Islam di Barat tapi saya tidak temukan Kaum Muslim di sana. Sebaliknya, saya menemukan Kaum Muslim di Timur tapi saya tidak melihat ada Islam di sana.”

Postingan blog hiji imigran tadi mangrupikeun buktos kanyaahna ka Bandung sareng wargana. Naha ari urang nu warga aslina, utamina nu ngageum agama Islam asa teu paduli kana isu kesehatan lingkungan? Upami anjeunna nu urang Bulgaria gaduh kanyaah sareng kapadulian, urang kedahna langkung nyaah ka Bandung, utamina tina perkawis kabersihan.

Mendakan blog tadi kumargi beritana moconghol di kaca payun koran Pikiran Rakyat dinten ieu (5/2/14). Kasindir mah pasti. Jadi hayu ah bebersih, isin ih ku bule disebut caludih siga babi. Mangga tah nu bade gerak, khususna wargi Bandung sok aos postingan ‘Bebersih sebagian tina IMAN or how to help your city’.


67 thoughts on “Bandung Kota Babi

  1. Pokokna mah darah rada naek nih bacanyaaa..wooiii dimana-mana emang begitu di indonesia maaah, KM nya jebar jebuuur.. Knp atuh ngga pindah aja eta si bule teh kenegaranya yg bersih dan tertib…!!!

    *ada kompor di kepala sejak kamari*

      1. Nya tapi tong kitu-kitu teuing atuh nyeratna nya..asa teu ridho disamikeun sareng sato eta, kapanan tiasa ngangge istilah sanes anu langkung katampi ku manah.

  2. gak ngerti… hahaha… yah begitulah sebagian besar Indonesia, disangkanya agama cuma rukun islam aja, padahal mengambil duri dari jalan juga termasuk sebagian dari iman.. kebersihan juga sebagian dari Iman.. artinya, kalo gak bersih, berarti kurang beriman..

    salam..

  3. Sugan teh ngomongkeun naon, ah bandung kota kembang nu geus jadi kota kambing…(Quote from kang Doel Sumbang)😀
    15 taun kapungkur di kantun tugas sugan teh bandung geus resik deui, nu aya kakalah leuwih parah… Hayu atuh sadar, moal rugi bebersih mah😀

    1. Enya tong ngan hungkul mal Paris van Java hungkul, kota na ge kudu sapertos Paris. Ari kuliner sareng fashion mah atos, tinggal kebersihanna.

  4. awalnya saya kaget kenapa bandung dibilang kota babi, tapi kata” yang terkandung di dalamnya emang itu buat instropeksi kita juga ya, ya semoga bandung ke depan bisa jadi lebih baik.
    tapi, jangan babi pisan lah, asa kumaha kitu, hehe..

    1. Emang harusnya gitu, karena yg saya pelajari di kuliah mah tentang teori health belief model, salah satu alasan seseorang ngerubah perilakunya adalah karena malu kesindir.

  5. Apa boleh buat -__- cuma bisa geleng-geleng. Yang penting mah, dari dulu suka Bandung meski lebih suka cewek sih.
    Tapi kalau Bandung dikata-katain saya gak rela.

  6. Geus daripada banyak cocot mending GPS unggal Poe… geus pernah GPS can?
    Bandung Butuh SOLUSI lain KUKULUTUS.

    Nepi Kiamat ngan saukur nulis BLOG bari Kukulutus moal meresan masalah ngadon nambah goBLOG.

    1. Alhamdulilah sateuacan aya program GPS, lamun aya runtah katinggal sok hideng pangmiceunkeun abdi mah.

      Lamun eureun ngeblog atuh saha deui urang Sunda nu ngariksa bahasana liwat seratan. Insya Allah da abdi mah ngeblog teh teu ngan saukur kukulutus hungkul.

      Nuhun kang tos maca, mung meureun ngan ngaos judulna hungkul.😀

  7. euuh mtakna gaool ath jd teu kuuleun bisana ngahujat siga nu heeuh, ari hirup hyg tenang mah tuh dilleuweng …..lain ngahina kota bandung…

  8. punten asa teu enak katinggalina eta dina post bandung kota babi,,,cobi d robih,meni pang payuna dina searching an kota Bandung,lamun tiasa mah di hapus we lah blog iyeu.anu aya dampakna mencemarkan nama baik kota bandung

    1. Punten ari sim kuring ‘mencemarkan nama baik’-na di palih mana nya? Tulisan otokritik ieu mah, da sim kuring ge sami orang Bandung. Teu sesah meureun mun ngaosna sanes judulna hungkul.😀

  9. hanya bisa bengong…tp sok atuh orang sundana sadar diri masing masing nyaah sebelum nasi jadi bubur pan..masih bisa di robah little by little,,step by step…..!!?hmm
    bantosan kang Emil nuju ngamumulai Bandung Asri n sejahtera!!..PERSIB JUARA

Berkomentarlah sebelum komentar itu dilarang. (NB: Serélék=Email, Nami=Nama)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s